Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

...καταγγελία

Η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Αγίων Αναργύρων, με αφορμή και την στάση του προέδρου της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων εξέδωσε την παρακάτω - ανακοίνωση καταγγελία:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγαπητοί γονείς
Φέτος για πρώτη φορά από το 1946 ξεκίνησε η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία.
http://www.gianniskalaitzis.gr
Καθημερινά η λαϊκή οικογένεια βουλιάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, φορολογώντας τη φτώχεια και την απόγνωσή μας, ενισχύοντας τις τράπεζες και τις πολυεθνικές.
Μην ξεχνάτε ότι η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, η κατάργηση του δημόσιου τομέα, οι εφεδρείες, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και όλα αυτά τα μέτρα που περνάνε, είναι τόσο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Δεν τα φάγαμε μαζί!
Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, τώρα πληρώνουμε την κρίση τους.
Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της Ένωσης γιατί απέναντι σε αυτή την κατάσταση που ο καθένας από μας νοιώθει καθημερινά στη ζωή του, απέναντι στα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας, με αποκλειστική ευθύνη του, η παρουσία της Ένωσης είναι ανύπαρκτη. Ευθύνη όμως έχουν και όποια από τα μέλη του Δ.Σ. δείχνουν ανοχή ή συμφωνούν. Ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. της Ένωσης ζήτησε να συζητηθεί στο Δ.Σ., κάλεσμα της Ένωσης Καματερού προς όλους τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των σχολείων στις 20-9-2011 στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Η απάντηση του Προέδρου, χωρίς να συγκαλέσει καν το Δ.Σ., ήταν ένα υβριστικό και απαράδεκτο mail με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Ένωση Καματερού.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες Ενώσεις Γονέων σε όλη την Έλλάδα, όπως και η Ένωση Καματερού, καλούν τους γονείς να παλέψουν:
• Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.
• Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας.
• Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
Nα ποια είναι η γνώμη του Πρόεδρου για όλα αυτά:
«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο πέρα από αυτόν της κομματικής τους οργάνωσης. Ας προχωρήσουν μόνοι τους όπως και τις προηγούμενες φορές. Δεν είμαστε στον ίδιο δρόμο. Αυτό που τους νοιάζει είναι πώς να κάνουν την πολιτική τους και όχι πώς να λύνουν προβλήματα.»
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χωρίς πάλι να συγκαλέσει το Δ.Σ. της Ένωσης, ανακοινώνει τηλεφωνικά στον εκπρόσωπο μας στο Δ.Σ., την πρόθεσή του για οργάνωση συγκέντρωσης γονέων στις 28-9-2011.Την ίδια μέρα που δεκάδες εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης που πνίγουν κάθε εργατική και λαïκή οικογένεια, χωρίς να υπολογίζει και πάλι την άποψή μας για άλλη ημερομηνία και χωρίς καν να μας ενημερώσει για την ώρα της συγκέντρωσης.
Αγαπητοί γονείς
Τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας σήμερα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της στο γονεïκό κίνημα που απαξιώνουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που στρέφεται ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους, την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία;
Να σηκώσει τα βάρη αυτής της πολιτικής στις πλάτες του ή να ξεσηκωθεί και να βάλει τέλος στα μαρτύρια που του ετοιμάζουν; Λύση υπάρχει, λεφτά υπάρχουν! Μόνο που αυτή τη στιγμή γίνονται κέρδη για το κεφάλαιο. Που περιμένει και το φιλέτο από την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Γιατί δεν απέχει πολύ η συνεισφορά που με πολλούς τρόπους μας ζητάνε φέτος, από τα δίδακτρα που θα μας φέρουν αύριο. Με ιδιωτικά Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια για όσους έχουν και το ερειπωμένο δημόσιο σχολείο του αύριο.
Το Υπουργείο Παιδείας με μισθοφόρους στην εκπαίδευση και στα ΜΜΕ μας προπαγανδίζει ότι χτίζει το «νέο σχολείο». Στην πραγματικότητα γκρεμίζουν το Δημόσιο σχολείο στη στοιχειώδη μορφή που το γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, με τις ελλείψεις, τις δυσκολίες και τους φραγμούς για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: μήπως είναι ευκαιρία με τις αλλαγές που θα έρθουν να βελτιωθεί και κάτι;
Απαντάμε πως δεν υπάρχει από πουθενά αυτό το φως. Το «νέο σχολείο» είναι τόσο παλιό όσο και ο μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα, στα σχολεία, στη δουλειά, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση.
Είναι ώρα και επιτακτική ανάγκη να φτιάξουμε τη δική μας συμμαχία .
Οι εργαζόμενοι ,οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας να αγωνιστούμε για σύγχρονη παιδεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Η παιδεία δεν είναι πανεκπαιδευτική υπόθεση , μόνο και αποκλειστικά. Είναι υπόθεση όλου του λαού γιατί αφορά τα παιδιά του. Είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και σαν τέτοια να την αντιμετωπίζουμε . Με τέτοιους όρους οργανώνουμε τους αγώνες μας. Μέσα από τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα θα βγει η εργατική τάξη του αύριο, διαγράφεται το μέλλον και η κοινωνία που θα ζούμε .Το κεφάλαιο χρειάζεται αμόρφωτους ανθρώπους με αποδιοργανωμένη σκέψη να μην μπορούν να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω τους να μην μπορούν να τον αλλάξουν να αφήνουν ήσυχα τα αφεντικά τους να αυξάνουν τα κέρδη τους και αδιαμαρτύρητα οι ίδιοι να σέρνουν τις αλυσίδες τους. Δεν το δεχόμαστε. Κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις Γονέων σε όλα τα σχολεία, απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε ,εμείς και τα παιδιά μας και που δεν θα έχει τελειωμό.
Συμμαχούμε:
● Με τα παιδιά μας που προσπαθούν να τα κάνουν άβουλα, να τα πείσουν ότι είναι ανίκανα να μορφωθούν, ότι δεν τους αξίζει τίποτα παραπάνω από την ανεργία ή ένα μισθό πείνας .Για να τα γλυτώσουμε από την μελαγχολία, την ανασφάλεια ,την απελπισία που τα οδηγούν. Να τους δώσουμε το μάθημα του αγώνα που δε διδάσκεται σε κανένα σχολείο, δεν υπάρχει στα σχολικά βιβλία .Να τους δώσουμε την προοπτική του αγώνα γιατί το μέλλον είναι μπροστά και τους ανήκει.
●Με τους εκπαιδευτικoύς που είναι αποφασισμένοι να μη βάλουν πλάτη στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου και να αντισταθούν μαζί μας.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε υπόθεση των συνδικάτων τα ζητήματα της παιδείας, να οργανώσουμε αγώνες με εκείνα τα συνδικάτα που έχουν ή θα κάνουν σκοπό τους την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, που είναι με το μέρος των εργαζομένων, των άνεργων γονιών που απαιτούν εργασία για όλους μόνιμη, σταθερή, άλλη κοινωνία στα μέτρα μας. Να πιέσουμε τις ηγεσίες των σωματείων να πάρουν ξεκάθαρη θέση με ποιον είναι, να αγωνιστούν μαζί μας .Να ξεπεράσουμε και να αλλάξουμε τις συνδικαλιστικές καρικατούρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τους συμμάχους τους , που προσπαθούν να μας μπερδέψουν, να μας πείσουν ότι αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μπορεί να μαλακώσει να γίνει καλύτερο .
Οι γονείς έχουμε τη δύναμη.
Ο αγώνας για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών πρέπει να δοθεί και να είναι ανυποχώρητος!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου