Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Την αλήθεια, ρεεεεεεεεεεε!

Υιέ μου Σωκράτη, έγινες πλέον μεγάλο παιδάκι. Αι υποχρεώσεις σου μεγάλωσαν
και αυτές. Οφείλεις να γίνεις επιμελής, υπάκουος, σεμνός, αξιοπρεπής και
φιλαλήθης.... (Ταινία: Μάθε παιδί μου γράμματα)
Στις καταγγελίες των εργαζομένων του Δήμου και της παράταξης της ΔΑΣ επιχειρεί να «απαντήσει» ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης, με μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση. Προσπαθεί να μας πείσει για «τον τρόπο που συμπεριφέρεται» και «γενικότερα το ήθος του». Μας λέει πόσο «ευαίσθητος» είναι και το «σεβασμό» που δείχνει στα εργασιακά δικαιώματα και ότι κανείς δεν θα τον κάνει να λοξοδρομήσει από αυτή «τη στάση ζωής». Επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες των τριών εκ των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκβιασμού τους με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας, και ακόμα ότι, αυτός και η διοίκηση του, έχουν ως «βασική προτεραιότητα τη στήριξη των εργαζομένων και την προστασία της απασχόλησης και των δικαιωμάτων τους». Για την πόρτα του και το διάλογο, μάλλον οι εργαζόμενοι ξέρουν καλύτερα από όλους την πολιτική του.
Κουβέντα δεν κάνει όμως για την ταμπακέρα, δηλαδή τα όσα κατήγγειλαν οι εργαζόμενες.
Και ρωτάμε:
Είπε ή δεν είπε τις φράσεις, «τεμπέληδες, κοπρίτες, που δεν δουλεύετε και γυρίζετε στα καφενεία και δεν έχετε αντικείμενο εργασίας»;
Τους είπε ή όχι, ότι πολύ κακώς βρίσκονται σε αυτή τη δουλειά, με παράνομο και ρουσφετολογικό τρόπο;
Ψέματα λένε οι εργαζόμενες ότι επιχείρησε να τις «τρομοκρατήσει – εκφοβίσει» με την εργασιακή εφεδρεία: Αντιγράφουμε επακριβώς την ανακοίνωση της ΔΑΣ: «Η επίθεση κορυφώθηκε με την απειλή ότι θα είμαστε οι πρώτοι υπάλληλοι που θα βγούμε στην εργασιακή εφεδρεία, εφόσον έχουμε το χρόνο να ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό και όχι με τη δουλειά μας». Τα είπε αυτά ή τα έβγαλαν από το μυαλό τους οι εργαζόμενες;
Όσο και να προσπαθεί με την μελό ανακοίνωσή του να το παίξει «κατατρεγμένος», η αλαζονεία του δεν κρύβεται και τη διαπερνά ολόκληρη.
Να σας ενημερώσουμε δε, το πόσο φιλεργατικός (sic!) είναι, που πρόσφατα, έστειλε άλλους 5 εργαζόμενους στην ανεργία, αφού έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει στα δικαστήρια εναντίον 5 συμβασιούχων των βρεφονηπιακών σταθμών. Σημειωτέον ότι οι 5 αυτοί εργαζόμενοι είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, γύρισαν στη δουλειά, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ...φιλεργατικό δήμαρχο. (Θυμηθείτε)
Για να μη μιλήσουμε για τις στρατιές συμβασιούχων που επάνδρωσαν το Δήμο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και βασικές δομές του Δήμου (βρεφονηπιακοί, καθαριότητα, πολιτιστικό, κολυμβητήριο κ.λπ. κ.λπ.). Όμως είπαμε, ο Δήμαρχος νοιάζεται για την προστασία της απασχόλησης και όχι της εργασίας.
Στις αναρτήσεις μας θα βρείτε αρκετά και ενδιαφέροντα για τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους. Να θυμίσουμε, μόνο, ότι το ξεκίνημα της νέας του θητείας πραγματοποιήθηκε με εκατοντάδες απολύσεις. (Θυμηθείτε και ξαναθυμηθείτε).
Θρασύδειλος [αρχ. θρασύδειλος  θρασύς + δειλός] -η, -ο επίθ. (Κ -ος, -ον) ο υποκρινόμενος τον γενναίο, δειλός αλλά θρασύς 
Οι εργαζόμενες «σήκωσαν το γάντι» που τους πέταξε ο δήμαρχος, δηλαδή, «ότι θα τους ξεφτιλίσει στο δημοτικό συμβούλιο» και παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του. Ο Σαράντης που ήταν; Γιατί δεν παραβρέθηκε; Λιποτάκτησε; Απολαύστε την ανακοίνωση του:
Ανακοίνωση του δημάρχου Νίκου Σαράντη προς τους εργαζόμενους του δήμου

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Με έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο μιας «Ανακοίνωσης - καταγγελίας» την οποία υπογράφουν συνδικαλιστές από συγκεκριμένη παράταξη στο Σωματείο Εργαζόμενων.
Δεν συνηθίζω να ασκώ κριτική, στον τρόπο με τον οποίο ο καθένα επιλέγει να κάνει πολιτική για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της παράταξης του.
Ωστόσο, δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητους ισχυρισμούς που με θίγουν προσωπικά και «καταγγελίες» που επιδιώκουν να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα στις σχέσεις των εργαζόμενων με τη Διοίκηση του Δήμου.
Πιστεύω ότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρομαι και μιλάω, την προσοχή με την οποία εκφράζομαι για εργασιακά θέματα στο Δήμο και γενικότερα το ήθος και τη στάση ζωής μου.
Επίσης, οι πολυάριθμοι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων θυμούνται τον αγώνα που με επιτυχία δώσαμε να σωθούν οι, θέσεις εργασίας τους και την γενικότερη ευαισθησία που ολόκληρη η Διοίκηση μας επέδειξε.
Με την ίδια ευαισθησία και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζω να πορεύομαι και κανένας δεν θα καταφέρει να με αποπροσανατολίσει από αυτή τη στάση αρχής μου και να με βάλει απέναντι στους εργαζόμενους.
Δυστυχώς, αυτή φαίνεται να είναι η επιδίωξη μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης. Να δημιουργήσει τεχνητές προκλήσεις και να προκαλέσει αντιπαραθέσεις, με μόνο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους.
Αν πέσουμε, Διοίκηση και εργαζόμενοι, σ' αυτή την στημένη παγίδα οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για το Δήμο αλλά και για τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Γιατί σ’ αυτή την αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία που περνάμε, η μόνη λύση είναι η ειλικρινής συνεργασία όλων μας και η ενωτική προσπάθεια για το κοινό καλό, και όχι η δημιουργία διαχωρισμών και διασπαστικού κλίματος στο εσωτερικό των ίδιων κατ’ αρχήν των εργαζόμενων.
Προσωπικά εγώ και συνολικά η Διοίκηση μας έχουμε ως βασική προτεραιότητα μας
τη στήριξη των εργαζόμενων και την προστασία της απασχόλησης και των δικαιωμάτων τους. Και επειδή στην «ανακοίνωση - καταγγελία» της συγκεκριμένης παράταξης αναφέρεται – εκ του πονηρού, χωρίς λόγο και με μοναδικό στόχο να προκαλέσει ανησυχία – η «εργασιακή
εφεδρεία», να τονίσω ότι για μας δεν υπάρχουν πλεονάζοντες εργαζόμενοι στο Δήμο.
Αντίθετα με επιμονή ζητάμε εδώ και χρόνια τη διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού
με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Είναι αυτονόητο, όπως επί 5 χρόνια συμβαίνει, ότι η πόρτα μου είναι διαρκώς ανοιχτή για διάλογο με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και κάθε εργαζόμενο. Έτσι θα παραμείνει., και οι διχαστικές προσπάθειες κάποιων στο κενό.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. δημήτρης β., δημότης αγίων αναργύρων28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

    επειδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι θα θέλαμε πράγματι να μάθουμε, επιτέλους, την αλήθεια,
    επειδή πράγματι υπάρχουν αργόμισθοι ή πολυθεσίτες στη δημόσια διοίκηση, ίσως -και ελπίζω- όχι στον δήμο μας,
    επειδή συνήθως -αν και ίσως, όχι πάντα- αυτοί οι αργόμισθοι ή/και πολυθεσίτες δεν είναι οι συνδικαλιστές αλλά οι προστατευόμενοι της εκάστοτε διοίκησης, με …άλλο αντικείμενο εργασίας,
    επειδή πράγματι θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή την οποία εκλέξαμε για να διαχειριστεί τα μικρά προβλήματα του δήμου μας προς το κοινό συμφέρον, υπερβαίνει ή καταχράζεται την εξουσία που της δώσαμε,
    αλλά, κυρίως, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι, έστω υπερβολικές, δαπάνες μισθοδοσίας της δημόσιας διοίκησης, δεν είναι αυτές που υπερχρέωσαν το κράτος και το παρέδωσαν ενέχυρο στην τρόικα, μαζί με την αξιοπρέπειά μας, αλλά η συνενοχή της αυλής στις σκανδαλώδεις δαπάνες της πολιτικής, στρατιωτικής, εκκλησιαστικής και "πολιτιστικής" ελίτ, η συγκάλυψη της διασπάθισης του δημόσιου πλούτου και η αποσιώπηση της έντεχνης υπεξαίρεσης του εθνικού πλούτου, έναντι πινακίου φακής,

    προτείνουμε το εξής απλό:

    να καταρτιστεί, με απόλυτη διαφάνεια, ένας κατάλογος όλων των μισθοδοτούμενων στον δήμο, στα νομικά πρόσωπά του και τις δημοτικές επιχειρήσεις, διοικητικό και πολιτικό προσωπικό, με όλες τις μορφές απασχόλησης (μόνιμοι, συμβασιούχοι, επιδοτούμενοι, κλπ.), με αναφορές στα τυπικά προσόντα, στην οργανική θέση και το πραγματικό αντικείμενο εργασίας, καθώς και στον χρόνο και τρόπο πρόσληψής τους.
    αυτός ο κατάλογος, να αναρτηθεί στην συνέχεια, στον διαδικτυακό χώρο του δήμου.
    κατόπιν να περιληφθεί ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης.
    αργότερα, μπορούμε να πράξουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες συμβάσεις (παραχώρησης, προμήθειας, συνεργασίας, κλπ.)

    και τότε -ελπίζω- θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιος λέει, ποιος παραποιεί και ποιος κρύβει την αλήθεια από τους φορολογούμενους...
    και τότε, ίσως, καταλήξουμε και σε μια δίκαιη και αξιοκρατική λύση για -όλους- τους εργαζόμενους, αλλά και, ταυτόχρονα, σε μια δίκαιη και αποτελεσματική διοίκηση και λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών!
    και, σταδιακά, ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ναύτης της Κροστάνδης28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:34 μ.μ.

    Έχει δίκιο ο δήμαρχος. Όλοι του καφενείου είναι. Γι'αυτό χάρισε την πλατεία σ'εκείνους τους περίεργους και έφτιαξαν το 'Γυάλινο". Για να "εργάζονται" αντιδήμαρχοι, νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, τεχνικές υπηρεσίες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι όντως λυπηρό να προσπαθείς να αντιστρέψεις την πραγματικότητα με
    χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το θεσμό του δημάρχου. Εμείς, οι γονείς
    των παιδιών που φιλοξενούνται στον τέταρτο παιδικό σταθμό – όπου
    εργάζεται μία εκ των «κοπριτών» που υπογράφουν την καταγγελία,
    διαπιστώνουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από όσους χρειάζονται, με
    ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι
    υπερβάλλουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τα παιδιά τους αγαπάνε
    κι εμείς τους σεβόμαστε και τους τιμάμε. Νομίζω ότι εκτός του ότι είναι
    αυτονόητο ότι το ίδιο έπρεπε να κάνει ως δήμαρχος, οφείλει να φροντίσει να
    εξασφαλιστούν οι σταθμοί με το αναγκαίο και φυσικά μόνιμο προσωπικό.
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, εκπρόσωπος γονέων 4ου βρεφονηπιακού σταθμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια εδω βριζει και απειλει με εφεδρια η θατσερ του δημου, η κυρια γενικου και εσας σας ενοχλησε ο Δημαρχος που ειναι τουλαχιστον και εκλεγμενος? Στους διαδρομους του δημου προχθες ολοι ακουσαν τις φωνες της. Ποια ειναι η κυρια τελικα, μηπως την εκλεξαμε και δεν το θυμαμαι? Μαζεψτε την πριν την μαζεψουμε. Κυριοι εκλεγμενοι ντροπη σας. Πως ανεχεστε να σας δινει διαταγες μια δοτη? Ντροπη σε ολους σας αλλα μαλλον αυτο σας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή