Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αρχισε η σχολικη χρονια για πρωτη φορα απο το β παγοσμιο πολεμο χωρις βιβλια.
Μας ειπαν και φυσικα και στα παιδια οτι εγινε καποιο λαθος .
Τα παιδια θυμωσαν και αρχισαν τις καταληψεις .
Με φωναξαν , αν και αναπληρωματικο μελος του συλλογου να μιλησω στα παιδια ,ουσιαστικα να τους πω να μπουνε μεσα για μαθημα .
Τους εξηγησα οτι χανουν οταν ειναι κλειστο το σχολειο αλλα απο την αλλη δεν μπορουσα να τους πω να κανουν μαθημα με αυτες τις συνθηκες.
Δεν μπορει οταν γιορταζουμε τις εθνικες εορτες να υμνουμε τους προγονους μας που υψωσαν το αναστημα τους για να απολαμβανουμε σημερα ο,τι απολαμβανουμε και απο την αλλη να τους λεμε να σκυψουν το κεφαλι σε αυτα που συμβαινουν σημερα!!!

Μισσιρ Ιακωβος

2 σχόλια:

  1. Τα φώτισες τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες ειναι ενας δυσκολοκαταβλητος λαος.Πρεπει να παψει να εχει ριζες, ιδανικα, γλωσσα, ηθη, εθιμα, ιστορια και οτι αλλο τον προσδιδει. Ταδε εφη ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ. Ολα αυτα ειναι σχεδιασμενα και προμελετημενα εδω και πολυ καιρο. Θελουν τον Ελληνα να ειναι με σκυμενο το κεφαλι, χωρις τιποτα απο τα πιο πανω, ωστε σιγα-σιγα να τον αφανισουν τελειως. Και αν ακομα δεν το καταφερουν απολυτα, οσοι απομεινουν, να ειναι πιο δουλοι και απο τους δουλους. Αυτο που πρεπει να κανουμε σαν λαος που εχει διδαξει σε ολους αυτους παιδεια, πολιτισμο, ελευθερια, δικαιοσυνη, ειναι να σηκωσουμε τα λαβαρα της δικης μας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και να συνεχισουμε τον αγωνα των προγονων μας. Με περισσοτερο θαρρος, με μεγαλυτερη αυταπαρνηση, χωρις να κανουμε βημα πισω. Οπως οι αρχαιοι Σπαρτιατες. Τα σημερινα γεγονοτα στο Συνταγμα ειναι μονο η αρχη. ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή