Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση στη βουλή για τον Άτταλο

Ερώτηση για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής Αττάλου, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης,Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών
Θέμα: Προβλήματα κατοίκων Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού από τα μαζικά ειδοποιητήρια που αποστέλλονται από το δήμο για την καταβολή ποσών λόγω της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής.
Η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής έχει ως συνέπεια την υποχρέωση εισφοράς σε γη και σε χρήμα εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της ιδιοκτησίας και ανέρχονται μέχρι και σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Είναι φανερό ότι σήμερα που η λαϊκή οικογένεια είναι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης και το εισόδημα της πλήττεται καθημερινά από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και την φοροεπιδρομή, είναι αδύνατη για τη μεγάλη πλειοψηφία η καταβολή των ποσών που προκύπτουν από την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής.
Είναι απόλυτα δίκαιη η διεκδίκηση των κατοίκων του Αττάλου για αναστολή της καταβολής των δόσεων και επίτευξη χαμηλότερης τιμής ανά μονάδα.
Σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου, αντί να αποδεχτεί τα παραπάνω δίκαια αιτήματα των κατοίκων αποστέλλει ειδοποιητήρια για την καταβολή των δόσεων.
Πυρήνας του προβλήματος που έχει προκύψει στον Άτταλο είναι το γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία, ότι σήμερα την ίδια στιγμή που χιλιάδες διαμερίσματα είναι άδεια, συνάνθρωποι μας μένουν στο δρόμο.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:
  • Να υπάρξει χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μην είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν σήμερα υπέρογκα ποσά.
  • Να ανασταλεί η πληρωμή των δόσεων.
  • Να μη βεβαιωθούν στην Εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Σπύρος Χαλβατζής.

ΠΗΓΗ:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου