Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Πάρκο Τρίτση: Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για το πάρκο Τρίτση

Στη συνεδρίαση της 18ης του Απρίλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πάρκο «Α. Τρίτσης».
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρίσκονταν και μέλη της αποκαλούμενης «Επιτροπής για τη σωτηρία του πάρκου "Α. Τρίτσης"» η οποία σταθερά αντιδρά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο στο όνομα της «οικολογίας».
Τοποθετούμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Συμπλήρωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές θα πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το πάρκο και τόνισαν ότι η διοργάνωση του Κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο στο χώρο έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του πάρκου και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.
Στο άκουσμα της αναφοράς στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα παριστάμενα μέλη της επιτροπής προσπάθησαν να διακόψουν τη συζήτηση, φωνάζοντας «αίσχος», απόλυτα συνεπείς με τη στάση της επιτροπής το προηγούμενο διάστημα. 
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενος για το περιστατικό, δήλωσε ότι διαφωνεί και αυτός με την παραχώρηση του πάρκου στην ΚΝΕ. Άλλωστε, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η σύμπλευση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη επιτροπή, με συγκολλητικό στοιχείο την επίθεση στο ΚΚΕ. 
Όπως τονίζουν στην καταγγελία τους οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, είναι αποκαλυπτική για τον αντικομμουνισμό στον οποίο καθημερινά επιδίδονται τα στελέχη του. Είναι επίσης αποκαλυπτική για την επιλεκτική "ευαισθησία" τους για το περιβάλλον. Διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, την ίδια στιγμή που σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο και, παρά την "οικολογική" ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίο δόξης λαμπρό για την "υγιή επιχειρηματικότητα". 
Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει συμπεράσματα από τις συνταγές διαχείρισης του καπιταλισμού που προτείνει. Να πάρει στα χέρια του την περιφρούρηση του πάρκου ως λαϊκή περιουσία. Να συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός δρόμος για τη λύση των προβλημάτων του είναι να βάλει ρότα για τη δική του εξουσία, όπου θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει».
Πηγή: 902.gr

2 σχόλια:

 1. https://sites.google.com/site/parkotritsisos/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καραγακιας Γιωργος25 Απριλίου 2013 - 12:19 π.μ.

   περσι οταν ετοιμαζοταν το φεστιβαλ νεολαιας του ΣΥΡΙΖΑ ενας απο τους χωρους που επαιζε ηταν και το παρκο. Με παρεμβαση της τοπικης του ΣΥΡΙΖΑ Αγιων Αν.- Καματερου αυτο αποκλειστηκε. Για να θυμουνταιοι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι.

   Διαγραφή