Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Σαν δεν ντρέπεστε

Δεν ξέρω πόσοι διαβάσατε το δελτίο τύπου[1] για τη «συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών» για την δωρεάν διανομή τροφίμων σε οικογένειες του δήμου μας. 
Ακόμη περισσότερο, δεν ξέρω, πως εκλαμβάνετε αυτού του είδους την φιλανθρωπία, όπου οι εφοπλιστές και λοιποί κεφαλαιοκράτες «…χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία για να απαλύνουν ευθύνες και να εξασφαλίζουν κατά κάποιο τρόπο μια κοινωνική ειρήνη…» [2] Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων (κρίμα η προσφώνηση ανάργυροι) δεν είναι ο μόνος φορέας που αποδέχεται αυτή την φιλανθρωπία, υπάρχουν πολλοί, μεταξύ αυτών πρώτος ο δήμος Αθηναίων. Γι’ αυτήν την συνεργασία, του Δήμου Αθηναίων με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μας εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη[3], το οποίο το αντιγράφουμε. Οι όποιες αναλογίες και ομοιότητες με τον δικό μας δήμο δεν είναι καθόλου τυχαίες και συμπτωματικές.
Σα δεν ντρέπεστε 
Το αντιγράφουμε όπως μεταδόθηκε από το ΑΠΕ:

«Σε συμφωνία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την ενίσχυση 500 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Η πρωτοβουλία της Ένωσης θα κινηθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, σε πρώτη φάση για 500 οικογένειες - δημότες της Αθήνας και θα περιλαμβάνει, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, κάθε μήνα δέμα βάρους 35 κιλών, το οποίο θα περιέχει βασικά είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης. 
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που έχει σαφή προσανατολισμό να ενισχύσει την οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους και επικεντρώνεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τη δυσμενή συγκυρία. 
"Η απόφαση αυτή της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών έχει εξαιρετικό συμβολικό χαρακτήρα και καταδεικνύει τη σημασία ύπαρξης ενός μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας την ανάγκη τέτοιου τύπου προσφορές να γίνουν οδηγός για όλους».
Σχόλιο πρώτο: Σα δεν ντρέπεστε! 
Σχόλιο δεύτερο: Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην ανθρώπινη αλληλεγγύη με αυτό το είδος της χυδαίας και κολοσσιαίας απάτης της «οργανωμένης βιομηχανίας φιλανθρωπίας» από τους «καρχαρίες», τους έμπλεους από... φιλόζωα αισθήματα προς τα θύματά τους; 
Σχόλιο τρίτο: Γιατί οι εφοπλιστές δεν αποφασίζουν να πληρώνουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για το στόλο τους στην τιμή που το πληρώνουν οι άλλοι κοινοί θνητοί και όχι αφορολόγητο; Μπορεί να μας πει η «Ενωση Εφοπλιστών» πόσες (εκατοντάδες χιλιάδες) οικογένειες θα μπορούσαν να ζήσουν από την κατάργηση αυτής και μόνο της φοροασυλίας (από τις εκατοντάδες) των εφοπλιστών;
Σχόλιο τέταρτο: Για τον κ.Καμίνη η στήλη δεν χαραμίζει ούτε λέξη ως σχόλιο. 
Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου