Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων «βάρβαρων» αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στόχο τη μείωση των αποδοχών και των συντάξεων, την οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. και την δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο με πρώτη προτεραιότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση οργανώνεται, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Η ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων της χώρας (από τις 10.00 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι), προκειμένου ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ κ.λπ. αφού ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα «βάρβαρα» μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικα, να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο με πολύπλευρες δραστηριότητες – παρεμβάσεις και τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων σε κάθε Δήμο οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό σε κάθε Δήμο ενημερώνουμε και κινητοποιούμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και μικροεπαγγελματίες αλλά και κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και δημιουργούμε το δικό μας σε τοπικό επίπεδο, κοινωνικό μέτωπο.
Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα «βάρβαρα» μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίπονος και χρειάζεται τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ μας. Γι’ αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ μας.
Συμμετέχουμε στις καταλήψεις των Δημαρχείων ενωτικά, συντονισμένα και δυναμικά. Δικαιολογίες και άλλοθι… πλέον δεν υπάρχουν σε κανέναν μας… μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε…
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το απόγευμα (6:30 μ.μ.) της ίδιας μέρας (Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη) το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής με ανακοίνωσή του καλεί σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ
Συνάδελφοι Κανένας εφησυχασμός από τη μεριά των εργαζομένων δεν πρέπει να υπάρχει, ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι φανερό ότι η επίθεση θα συνεχιστεί μετά και από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ. Πίσω από τις διεργασίες στις Βρυξέλες και τις επαφές του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους συνεταίρους τους δεν μπορεί να κρυφτεί η στρατηγική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει ανάσα στο κεφάλαιο, πληρώνοντας το «λογαριασμό» τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση νέου πακέτου μέτρων από τη συγκυβέρνηση. Όσο και να προσπαθούν να πείσουν ότι διαπραγματεύονται, ότι παλεύουν προς όφελος του λαού στην ουσία προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την επερχόμενη σφαγή. Ταυτόχρονα θέλουν να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες ότι η εφαρμογή των μέτρων σε βάθος τεσσάρων χρόνων αντί για δύο θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Ο λαός έχει συμφέρον να συνειδητοποιήσει ότι καμία μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του. Να αξιοποιήσει ο λαός την πείρα του από την εφαρμογή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής τα τρία τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ευθυγραμμισμένη με την αντιλαϊκή στρατηγική της Ευρωπαϊκή Ένωση και της Τρόικα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν το λαό ότι η λύση είναι ο μονόδρομος της ΕΕ της υποταγής, του συμβιβασμού και της υποχώρησης για την εργατική τάξη, για τους λαούς της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη. Το επόμενο διάστημα προετοιμάζουν το έδαφος για μία ακόμα μεγαλύτερη σε αγριότητα επίθεση στα εισοδήματα, αλλά και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ισοπέδωση των εργαζομένων θα διασφαλίσει τη σωτηρία της πλουτοκρατία. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει ξανά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους Δήμους. Όπως και να ονομάσουν την εφεδρεία η ουσία είναι ότι ο αριθμός των απολύσεων πρέπει να φτάσει τις 150χιλ. μέχρι το 2015.
Με βάση τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν χρειάζεται να δούμε τη δράση μας στους χώρους δουλειάς με ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα που έρχονται ξανά στην πρώτη γραμμή της πάλης.
Η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των Κομμάτων και των δημάρχων που τις στηρίζουν, παραδίδουν στους ιδιώτες βασικούς τομείς των δήμων όπως καθαριότητα, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, συγκοινωνίες κ.λ.π στην επιχειρηματική πρωτοβουλία. Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας. Η εξασφάλιση του κέρδους θέλει φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα. Θα βρεθούμε απέναντί τους και στους σχεδιασμούς τους και σε κάθε απόπειρα υλοποίησης τους.
Μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν η απάντηση μας πρέπει να είναι ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Για την καλύτερη προετοιμασία των δυνάμεων για τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου