Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Με την αποχή της Ανυπότακτης Πόλης οι δημαιρεσίες

Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, 10:00 π.μ., οι εκλογές για το προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Η δημοτική σύμβουλος της Ανυπότακτης Πόλης, Γ. Νίκα αφού κατάγγειλε την αντιδημοκρατική διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμιά εκλογή. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η άλλη παράταξη που κατήγγειλε, επίσης, τη διαδικασία, η οποία και ψήφισε λευκό.
Τη θέση του Προέδρου προβλέπεται και την καταλαμβάνει σύμβουλος της πλειοψηφίας, τη θέση του Αντιπρόεδρου σύμβουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση (Αλληλεγγύη) και τη θέση του Γραμματέα από την υπόλοιπη (ελάσσονα) αντιπολίτευση.
Η πλειοψηφία δια του κ. Σαράντη πρότεινε για Πρόεδρο τον Γ. Κουτελιέρη, ο οποίος και έλαβε 27 ψήφους ενώ βρέθηκαν 12 ψηφοδέλτια λευκά. Η ψηφοφορία ήταν μυστική, αλλά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, την υποψηφιότητα αυτή ψήφισαν οι 24 του Σαράντη (έλειπε ο Γ. Δρόσος) οι Νταηλάκης, Αμανατίδης και Παϊσόπουλος. Η Νίκα δεν συμμετείχε, οι τρεις της Λαϊκής Συσπείρωσης λευκό, όπως και οι εννέα της Αλληλεγγύης, με το σκεπτικό ότι, ο Δήμαρχος δεν τους κάλεσε σε ...διαβούλευση!
Για τις άλλες δύο θέσεις, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, εκλέχτηκαν οι Μ. Στίγκα και Ν. Αμανατίδης, αντίστοιχα, με τις ψήφους όλων των άλλων συμβούλων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης και Ανυπότακτης Πόλης (δηλαδή 36 ψήφοι,3 λευκά, 1 αποχή, 1 απών). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου