Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές

Απόφαση Τοπικής Επιτροπής  Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ.Αναργύρων
Τη Δευτέρα 5/1/2015 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ. Αναργύρων. Η συνέλευση είχε μεγάλη απαρτία.
Μετά από πλούσια και σε συντροφικό κλίμα συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:
  1. Ψηφίζουμε ομόφωνα τις θέσεις του ΠΣΟ, ως κείμενο πολιτικών θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την περίοδο.
  2. Ψηφίζουμε, κατά πλειοψηφία, την από 30/12/14 εισήγηση της ΚΣΕ.
Επιπλέον, τέθηκαν σε ψηφοφορία και ψηφίστηκαν, κατά πλειοψηφία, οι εξής προτάσεις:

  1. Θεωρούμε κρίσιμο στη βάση της απόφασης της ΚΣΕ 30/12 να επιδιώξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη σαφή τοποθέτηση στις εκλογές όλων των δυνάμεων και αγωνιστών που συμμετέχουν στην ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από θέσεις αριστερής, εργατική -λαϊκής αντιπολίτευσης και υπεράσπισης του προγράμματος της πολιτικής συνεργασίας. Σε ενδεχόμενο β’ εκλογικό γύρο πιστεύουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές.
  2. Θεωρούμε ότι η ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ και άλλα ρεύματα και αγωνιστές πρέπει να αποτελέσει την αρχή και όχι το τέλος της μάχης που δίνουμε για την πολιτική συνεργασία με τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιΕΕ, αντισυστημικές δυνάμεις-αγωνιστές. Η κοινή δράση, η πολιτική συνεργασία και η διεύρυνσή της αποτελούν στόχο αλλά και εργαλείο ώστε να ενισχυθεί το επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα μέσα την κοινωνία. Πλάι λοιπόν, στο εγχείρημα της πολιτικής συνεργασίας και της απεύθυνσης στις οργανωμένες δυνάμεις και συλλογικότητες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές της πρέπει να δουλέψουν σκληρά για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση του κοινωνικού δυναμικού που συμφωνεί με την πολιτική μας λογική και κατεύθυνση και "κοιτάει" προς την αντικαπιταλιστική αριστερά.
  3. Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων όσων συμμετέχουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι τακτικές διπλοένταξης μελών και οργανώσεων τόσο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και στην Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, αδυνατίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τραυματίζουν τους δεσμούς όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή. Κάνουμε έκκληση στους σ/φους που συμμετέχουν και στα δύο μέτωπα να επανεξετάσουν τη στάση τους προκρίνοντας, προφανώς, τη συμβολή τους σε μια αναβάθμιση της συγκρότησης και παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου