Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο Σαράντης εξαργυρώνει τη στάση του με ραντεβού στην Κατσέλη

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Ν. Σαράντης ενώ έχει ήδη απολύσει δεκάδες εργαζόμενους, σε διάστημα τριών μηνών, συναντήθηκε με την υπουργό εργασίας Λούκα Κατσέλη για να «εξετάσουν τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας», «κυρίως σε θέματα καταπολέμησης της ανεργίας, μέσω των προγραμμάτων που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο θεωρείται ιδανικό για την επίτευξη δύο στόχων ταυτόχρονα: τη μείωση της ανεργίας και την εκτέλεση έργων που βελτιώνουν τη ζωή στις τοπικές κοινωνίες.» όπως μας πληροφορεί και σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου.
Προγράμματα κοινωνικής κοροϊδίας
Τα προγράμματα αυτά, «ανακύκλωσης της ανεργίας», αφορούν την τοποθέτηση ανέργων για 5 μήνες σε θέσεις «κοινωνικής εργασίας», όπως: έργα για το περιβάλλον, περιβαλλοντική εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση παιδιών, κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ, παιδική φροντίδα, κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, οδική ασφάλεια μαθητών, κλπ
Σε όσους επιλεγούν (σ.σ. με το σύστημα μοριοδότησης του Ν. 3250/2004) προβλέπεται η καταβολή «επιδόματος κοινωνικής εργασίας» με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν και τα 625€ / μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Εννοείται ότι μετά τη λήξη του πεντάμηνου προγράμματος θα καταλήξουν και πάλι άνεργοι.
Με το ραντεβού αυτό ο Σαράντης, εκτιμάται ότι εξαργυρώνει τη στάση του να αναλάβει ως γκαουλάιτερ (Gauleiter) την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής και τη στήριξη των «ανεπιθύμητων» υπουργών του μνημονίου, όπως έγινε με την πρόσφατη επίσκεψη του νυν υπουργού υγείας και πρώην εργασίας Α. Λοβέρδου στους Αγίους Αναργύρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου