Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011, στο θεατράκι Κοκκινόπουλου, η συγκέντρωση γονέων των παιδιών που «φιλοξενούνται» στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου μας μετά την πρωτοβουλία που πήραν γονείς από το 4ο Β/Ν σταθμό Αγίων Αναργύρων.
Στην πρώτη αυτή προσπάθεια οργάνωσης των γονέων, όσοι πήραν το λόγο ανέφεραν τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από ακαταλληλότητα των κτηρίων, την επικινδυνότητά τους, γενικότερα τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών, της έλλειψης όχι μόνο μόνιμου προσωπικού, αλλά και του προσωπικού που προβλέπεται, αλλά και της αδιαφορίας των υπευθύνων. Καταγγέλθηκε επίσης η επιβολή των τροφείων (από το 2002 στο Καματερό, από το 2006 στους Αγίους Αναργύρους) και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνισθούν για την κατάργηση τους.
Στη συγκέντρωση, επίσης, παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι των σταθμών, οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές τους σχέσεις και τα οποία έχουν άμεσες και βλαπτικές επιπτώσεις στα παιδιά αυτής της κρίσιμης ηλικίας.
Ως στόχος της πρωτοβουλίας αυτής τέθηκε η συσπείρωση όλων των γονιών και η δημιουργία συλλόγου ώστε να διεκδικήσουν την λύση των προβλημάτων τους με συμμετοχικό και οργανωμένο τρόπο. Να σημειώσουμε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν γονείς τόσο από τους Αγ. Αναργύρους όσο και από το Καματερό.
Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν ως άμεσο στόχο την ενημέρωση των γονέων που δεν είχαν έρθει, τη συσπείρωση τους στην βάση των αιτημάτων της κάλυψης των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, της επίλυσης των κτιριακών ελλείψεων και προβλημάτων, της κατάργησης των τροφείων κλπ και της διοργάνωσης εντός δεκαπενθημέρου μιας μαζικής συνέλευσης γονέων.
Ενδιαφέρουσα είναι και η παρακάτω αίτηση γονέα προς τον δήμαρχο που βρίσκεται στη διάθεσή μας και θέτει ένα πρόβλημα «συγχρονισμού» μετά την ενοποίηση των δύο δήμων μας. Για ευνόητους λόγους έχουν σβηστεί τα ονόματα του αποστολέα και ο Β/Ν σταθμός.


1 σχόλιο:

  1. Καλο θα ηταν στα "ενδιαφέροντα" να λαμβάνεται υπ'όψην ποιος κερδίζει από το αυτονόητο....Αυτονόητη η εξείσωση των δικαιωμάτων έναντι του νόμου αυτονόητη και η επίλυση απο το Δήμαρχο άρα και η αναγωγή του σε συμπαραστάτη....Τυχαιο οτι στα "ενδιαφέροντα" δεν προτάσσεται το δικαίωμα στη δωρεάν και καθολική προσχολική αγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή