Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

15 Ιούνη: Όλοι στην Απεργία

- όλοι στους δρόμους και το Σύνταγμα -
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή Σωματείων, Συνελεύσεων, Κινήσεων «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε» καλούν για περικύκλωση της Βουλής από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά ραντεβού των εργατικών σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ
Οι τεράστιες συγκεντρώσεις στις πλατείες που συνεχίζονται για σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, οι πολύμορφες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα περάσει το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» οριστικού σφαγιασμού των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων
Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη τους ανατρέψουμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων
Η απεργία στις 15 Ιούνη πρέπει να είναι σταθμός. Να είναι μια μέρα όπου η κυβέρνηση και η Τρόικα θα αντιμετωπίσουν ένα σεισμό οργής και αγανάκτησης. Να πλημμυρίσει η Αθήνα και το Σύνταγμα από μια εργατική λαοθάλασσα που θα περικυκλώσει ασφυκτικά τους θλιβερούς εκφραστές της πλήρους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Μια λαοθάλασσα ειρηνική, αλλά και αποφασισμένη, περιφρουρημένη και ικανή, πρώτα και κύρια με τον όγκο της, να αποτρέψει τα όποια σχέδια κυβερνητικών κύκλων για προβοκάτσιες ή άλλες απόπειρες υπονόμευσης του κινήματος.
Η οργή και η αγανάκτηση κατέβηκαν στους δρόμους. Και δεν θα φύγουν παρά μόνο εάν νικήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης, τώρα είναι η ώρα για ένα απεργιακό τσουνάμι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που να συντονιστεί με τις κινητοποιήσεις στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις, σε ένα πλατύ ενωτικό και νικηφόρο αγωνιστικό μέτωπο για:
• ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
• ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ
• ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή Σωματείων, Συνελεύσεων, Κινήσεων «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε» καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να στηρίξουν με τον πιο αποφασιστικό και ενεργητικό τρόπο την απεργία στις 15 Ιούνη και τη μεγάλη πανεργατική παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος για περικύκλωση της Βουλής από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά ραντεβού των εργατικών σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ. όσων σωματείων και ομοσπονδιών έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Oλων όσων θα συναντηθούν στο στέκι της επιτροπής «δεν πουλάμε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε» ΄Οθωνος και Αμαλίας.
15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


 

1 σχόλιο:

  1. 15 Ιουνη.Μεγαλη μερα.Θα τη θυμομαστε για πολλα χρονια.Σημερα εγιναν πολλα και επιτελους επεσαν και οι μασκες.Οι μασκες των προβοκατορων. Καταρχην "αγανακτησμενοι",λαος και οργανωμενες συγκεντρωσεις συν-υπηρξαν χωρις να ανοιξει μυτη.Δευτερον,οταν οι γνωστοι-αγνωστοι ειδαν αυτη τη συν-υπαρξη επκλαγηκαν τοσο πολυ που εβαλαν τους δικους τους να κανουν επεισοδια, ωστε να αμαυρωσουν και να προβοκαρουν ολο αυτο το λαο που επι 22 μερες τωρα δεν εδωσε δικαιωμα σε κανεναν.Η προβοκατσια τους βγηκε στον αερα απο το bloggs real democrasy κατα τις πρωτες μεσημεριανες ωρες.Αστυνομικοι ενστολοι εκαναν πλατες σε κουκουλοφορους(πιθανον δικοι τους) που κουβαλουσαν λοστους και ροπαλα. Ο εκπροσωπος τους βγηκε και ειπε οτι τα κατεσχεσαν στο κοντα στο καλλιμαρμαρο σταδιο.Ξεχασε ομως οτι το καλλιμαρμαρο βρισκετε δεξια του βιντεο και των φωτο και οχι αριστερα οπως ερχεται ο "μαγκας"με το καροτσακι σουπερ μαρκετ.Και τελος το βραδυ ακουσαμε τον Πρωθυπουργο να κανει αλλη μια κολοτουμπα και να παει σε ανασχηματισμο (για να τους σφιξει τα λουρια)και με τη μορφη του κατ'επειγον να προσπαθησει να περασει το ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.Λαε της Ελλαδος,λαε της Αθηνας εμπρος στις επαλξεις.Οπως δεν τους περασε αποψε ετσι να μην τους περασει ποτε.ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ.Ειναι η εποχη του ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ και του ΚΑΡΟΤΟΥ.Τα ειδαν και τα δυο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή