Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η υγεία και η πρόνοια στο ...δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και μεταξύ των θεμάτων του είναι και δυο ((α/α/ 71 και 72) τα οποία προέκυψαν μετά από αιτήσεις με πάνω από 200 υπογραφές η κάθε μία. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ)
Η πρώτη (χρονικά) υπεβλήθη από την θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» του Καματερού με θέμα την απομάκρυνση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. (Η ΑΙΤΗΣΗ)
Η δεύτερη αίτηση αφορά τα προβλήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών και την κατάργηση των τροφείων. (Η ΑΙΤΗΣΗ) Η αίτηση αυτή που την υπογράφουν πάνω από 210 γονείς, έγινε με μέριμνα της συσταθείσας, πρόσφατα, Πρωτοβουλίας Γονέων η οποία και στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Δήμαρχο, εισέπραξε την άρνησή του στα αιτήματά της.
Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία που μοιράστηκε σήμερα σε σταθμούς, καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ
Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί,
και εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς,
σε συνέχεια του υπομνήματος της Πρωτοβουλίας Γονέων, το οποίο κατατέθηκε με 210 υπογραφές γονέων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, συζητούνται στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα μας.
Όπως είναι γνωστό ζητάμε:
1. Να μην απορριφθεί καμία αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής.
2. Να προχωρήσει ο Δήμος σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών.
3. Να επαναλειτουργήσει άμεσα ο 1ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων σε νέο κτήριο και να γίνει αξιολόγηση των κτηρίων όλων των βρεφονηπιακών σταθμών από τεχνικό ασφαλείας.
4. Να καταργηθούν τα τροφεία.
Σε αυτή την περίοδο της τεράστιας οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να σταθεί ο Δήμος αρωγός των πληττόμενων οικογενειών μας διατηρώντας όλες τις κοινωνικές υποδομές που διαθέτει.
Καλούμε τους γονείς που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αλλά και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων.
Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και αν τα διεκδικήσουμε ενωτικά και αποφασιστικά θα τα καταφέρουμε!
Πρωτοβουλία Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών
Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου