Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία μέχρι να τα καταφέρουμε.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Την Κυριακή 19/06 στο στέκι της επιτροπής ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (Όθωνος και Αμαλίας στο σύνταγμα), πραγματοποιήθηκε μαζική εργατική συνέλευση με τη συμμετοχή αγωνιστών από πολλούς εργατικούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός, για την παρουσία μας και την δράση μας στις πλατείες και στους χώρους δουλειάς.
Η Συνέλευση ήταν μαζική και αντιπροσωπευτική  εργασιακών χώρων, κινήσεων, λαϊκών συνελεύσεων. Χαρακτηρίστηκε κυρίως από την ζωντάνια, δημιουργικό προβληματισμό, συμβολή απόψεων και προτάσεων και βοήθησε όλους μας για την συνέχιση του αγώνα μας.
Επισημάνθηκε η δυνατότητα και η ανάγκη  να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συμμετοχή ακόμα περισσότερων εργασιακών χώρων, πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, λαϊκών συνελεύσεων, να συνεχιστούν τα βήματα για συμμετοχή  και άλλων δευτεροβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, το πλαίσιο που συναποφασίσαμε στην πρώτη μας ιδρυτική Συνέλευση είναι ικανό για να επιμείνουμε στο κάλεσμα αυτό.
Αποφασίσαμε ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με επιμονή και ένταση τον αγώνα μας, διατηρούμε την εξέγερση της πλατείας ζωντανή, στηρίζουμε τις περιφερειακές εξεγερμένες πλατείες και προσπαθούμε να συντονιστούμε μαζί τους, στηρίζουμε τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και εργασιακών χώρων. 
Ο αγώνας συνεχίζεται για να πέσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάθε κυβέρνηση που στηρίζει την ίδια πολιτική, για να απαγκιστρωθούμε από την τρόικα και το ΔΝΤ, με διαρκή ανυπακοή στην ΕΕ και στις εντολές της. Συνεχίζουμε για να πάρουν πίσω το Μνημόνιο- Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο.
Η εμπειρία που μεταφέρθηκε από τους επιμέρους αγώνες σωματείων, κλάδων, γειτονιών, έδειξε ότι  η εξέγερση της πλατείας Συντάγματος εκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια της πλατείας και απλώνεται σε όλη τη χώρα. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους ξεδιπλώνονται αγώνες των εργαζομένων με ένταση, διάρκεια και επιμονή. Χαρακτηριστικές ήταν οι εμπειρίες από τον χώρο της υγείας-νοσοκομεία και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλο τον λαό, ανάλογες αναφορές έγιναν για την παιδεία.   
Η λύση διεξόδου βρίσκεται στα χέρια μας, στην δημιουργία πλατιού μαζικού λαϊκού – εργατικού κινήματος που θα ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση και θα δώσει λύση σε προοδευτική κατεύθυνση προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.
Το έδειξε η απεργία στις 15 Ιούνη, η αποτελεσματική, μαζική παρουσία και συνάντηση στην Πλατεία Συντάγματος  των απεργών, των εργατικών συγκεντρώσεων και πορειών με τους πολίτες της πλατείας.
Η λύση βρίσκεται στις απεργίες και στις εξεγερμένες πλατείες, γι’ αυτό τις στηρίζουμε, τις ενισχύουμε και τις κλιμακώνουμε.
48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία
Την 48ωρη Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο (για 29-30/6 μάλλον) δεν θα την αφήσουμε στα χέρια των γραφειοκρατών  να μείνει απλή εκφώνηση αλλά πολύ δυναμικά θα την πάρουμε στα χέρια μας και θα την κάνουμε δική μας υπόθεση. Την στηρίζουμε, την προετοιμάζουμε, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και καθολική συμμετοχή.
Καλούμε τις ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα να ενεργοποιηθούν έγκαιρα και δυναμικά για την επιτυχία αυτής της απεργίας, με Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, προπαγανδιστικά υλικά.
Την συνδέουμε με την πλατεία Συντάγματος, οργανώνουμε μεγάλα-πλατιά-ενωτικά συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις που οδηγούνται και παραμένουν στο Σύνταγμα με καλή οργάνωση, προετοιμασία και συντονισμό με τους πολίτες της πλατείας
Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία μέχρι να τα καταφέρουμε.
Στηρίζουμε όλες τις απεργίες, εργατικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα  και τις καλούμε να καταλήγουν στο Σύνταγμα.
Τις απεργίες των ΔΕΚΟ για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για τριήμερη μαζική παρουσία στο Σύνταγμα - από σήμερα με πρώτο σταθμό περικύκλωση της Βουλής και παραμονή μας την ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΗ- κατά την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Το δικό μας κάλεσμα είναι στο στέκι μας.
ΣΤΕΚΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα την παρουσία μας εδώ, η οποία μέχρι τώρα ήταν καταλυτική, το σύνθημά μας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  γίνεται σύνθημα της πλατείας, μπορεί να γίνει σύνθημα όλων των πλατειών, των συνελεύσεων, των απεργιακών αγώνων, όλης της χώρας.
Ενισχύουμε την παραγωγή των υλικών μας, αυτοκόλλητο, αφίσα, ανακοινώσεις. Υλοποιούμε απόφασή μας για οργάνωση θεματικών συζητήσεων
1)Τετάρτη 22/6 στις 8μμ συζήτηση για τα Κοινωνικά αγαθά την υπεράσπισή τους. Καλούμε φορείς από τους αντίστοιχους  χώρους να έρθουν και να παρέμβουν.
2)Την Πέμπτη 23/06 καλούμε σε συγκέντρωση  στο στέκι μας Όθωνος και Αμαλίας  στις 7 μμ και στην συνέχεια διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής ένωσης λόγω της ευρωδιάσκεψης για το σφαγείο του συμφώνου για το ευρώ.
3)Παρασκευή 24/6 8μμ  συζήτηση για την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις
4) Το Σάββατο 25/6/2011 7μμ   στο ίδιο σημείο πραγματοποιούμε την 2η Ανοιχτή Εργατική Συνέλευση.
5) Δευτέρα 27/6 8μμ  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  
                                                  το χρέος και ποιοι να το πληρώσουν.
H ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 20/6/2011
Ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέλευση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου