Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για την κατάσταση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Ερώτηση για την κατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Θανάσης Παφίλης.
Ζητούν: 
  • Άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης 
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών - Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών
Θέμα: Για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".
Τις τελευταίες μέρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" από τη ΔΕΗ λόγω ληξιπροθέσμων απαιτήσεων της προς το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλα διαστήματα διακοπών υδροδότησης και ηλεκτροδότησης λόγω μη τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης του Πάρκου, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο τόσο η βιοποικιλότητά του όσο και η ασφάλεια των επισκεπτών.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πάρκου έρχεται να προστεθεί στην εικόνα εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες του καθημερινά.
Η σημερινή του κατάσταση δεν είναι τυχαία. 
Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του για να εξυπηρετηθεί ακόμα παραπέρα η εμπορευματοποίησή του και η λειτουργία του με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως ένα ακόμα πεδίο δράσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Το Πάρκο Τρίτση είναι δημόσια περιουσία, αποτελεί ανάσα για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά. 
Το ΚΚΕ κατ’ επανάληψη και με ποικίλους τρόπους έχει αναδείξει μέσα και έξω από τη Βουλή τα προβλήματα που υπάρχουν ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του Πάρκου και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, φύλαξη και αξιοποίησή του ως χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, αλλά με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Το ΚΚΕ επαναφέρει για μια ακόμη φορά το θέμα και ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει:
  • Άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης 
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών
  • Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης.
Οι βουλευτές Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Θανάσης Παφίλης»
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου