Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Συνέλευση για την πράξη εφαρμογής στον Άτταλο

Με ανακοίνωση της η «Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Άτταλου» καλεί σε συνέλευση όλους τους κατοίκους της περιοχής την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11.00 π μ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο( Πάρου και Καρύστου), στον Άτταλο. Όπως μας ενημερώνει, η προσεχής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού έγινε μετά από αρκετή καθυστέρηση και πιέσεις προς την δημοτική αρχή της πόλης μας
Το Κάλεσμα των κατοίκων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ
Σε συνέχεια της κινητοποίησης μας, για την εισφορά γης σε χρήμα που μας επιβάλλεται από το δήμο στις πιο σκληρές οικονομικές συνθήκες για την λαϊκή οικογένεια, συγκαλούμε συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11.00 π μ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (Πάρου και Καρύστου), στον Άτταλο.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά την κατάθεση των αιτημάτων μας προς το δημοτικό συμβούλιο, συνοδευόμενα από τις υπογραφές μας, είχαμε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κο Πότση, ο οποίος μας διαβεβαίωνε, ότι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του 2013 θα γινόταν με αυτό το θέμα και ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στις δημαιρεσίες που είχε το δημοτικό συμβούλιο. Σε επικοινωνία την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να τα μασάει.
Μετά από αυτή την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καλέσαμε όσους κάτοικους προλάβαμε και επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο, την προηγούμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου για να απαιτήσουμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου όπως όφειλε να έχει κάνει ήδη. Ο δήμαρχος αρχικά υποστήριξε ότι το θέμα έχει συζητηθεί, σε προηγούμενα συμβούλια, αλλά τελικά αναγκάστηκε από την πίεση των κατοίκων να υποσχεθεί ότι θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο στις 26 ή 27 Φεβρουαρίου. 
Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούμε για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε τον τρόπο της παρέμβασής μας στο δημοτικό συμβούλιο με βάσει τις παρακάτω προτάσεις που είχαμε διαμορφώσει και καταθέσαμε στο δήμο. 
  • Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει, μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, τόσους φόρους και χαράτσια. 
  • Αφού ο δήμος έκανε πάνω από 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής δε νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
  • Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί, η πλειοψηφία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα; Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 388 του αστικού κώδικα (ο οποίος ελλείψει αντίστοιχης διάταξης του Δημοσίου Δικαίου, ισχύει και στις έννομες σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών), αν μεταβληθούν οι συνθήκες που ίσχυαν όταν αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις, οι οφειλέτες μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογημένη αδυναμία λόγω εκτάκτων λόγων και να επιτύχουν μέχρι και απαλλαγή τους από την οφειλή.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΤΤΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου