Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα από τον «αγρό» για το Πάρκο Τρίτση

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ Αγ. Ανάργυρων, Πλαστήρα 103, Τετάρτη 27/2 στις 10:00 π.μ. 
Το πάρκο τρίτση από τις 21 Ιανουαρίου βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα διαχείρισης του προς τη ΔΕΗ. Ο εν λόγω φορέας, έχει δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των φορέων Ελαιώνα-Κηφισού-πάρκου τρίτση (περιοχές φιλέτα για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις) και βρίσκεται κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η ΔΕΗ, ως γνήσιος εισπρακτικός μηχανισμός, διευρύνει το αντικοινωνικό της έργο: παράλληλα με τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν και τη ληστρική επιβολή των χαρατσιών, κόβει τώρα και το ρεύμα σε ένα πάρκο που αποτελεί σπάνιο βιότοπο και πνεύμονα ζωής για χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών. Καμιά ανάσα γι' αυτούς...
Η μεθοδευμένη εγκατάλειψη του πάρκου, συχνά αφήνοντας το χωρίς νερό και ρεύμα, δεν αφήνει αμφιβολίες για το μέλλον που του επιφυλάσσεται.
Απ' τη μια πλευρά, η εμπλοκή του ομίλου Λάτση στη χρηματοδότηση του πάρκου και η δημιουργία του «κέντρου της γης» από τον υιό Κόκκαλη (ένα μαγαζάκι που πουλάει οικολογία), δε φαντάζει πλέον και στους πιο καλόπιστους ως απλή ευαισθητοποίηση!
Από την άλλη, οι όμοροι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο ΑΣΔΑ, δηλαδή οι κύριοι υπεύθυνοι του μεγάλου φαγοποτιού των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το πάρκο κατά τη διάρκεια της περιόδου που το διοικούσαν, να το διεκδικούν και να καταγγέλλουν την ελλιπή χρηματοδότηση του από το κράτος. Μπροστάρης ο καταπατητής δήμαρχος Ιλίου, Ζενέτος, που διατηρούσε κρυφή χωματερή εντός του πάρκου, που το τριχοτόμησε με δρόμους που άνοιξε, που έφτιαξε γήπεδα και πάρκινγκ, να το διεκδικεί αποκλειστικά για το Δήμο Ιλίου, με το επιχείρημα του πλεονάσματος στα ταμεία του. Για να φέρει την «ανάπτυξη» στο πάρκο. Μια βόλτα στο δήμο Ιλίου δείχνει και στον πιο αφελή τι εννοεί ο δήμαρχος: τσιμέντο, τραπεζοκαθίσματα, εμπόριο, περίφρακτοι, αποστειρωμένοι χώροι... 
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο πάρκο τρίτση σχετίζεται άμεσα με τις μεθοδεύσεις αφανισμού του ανοιχτού, δημόσιου χαρακτήρα του. 
Το πάρκο όμως "ανήκει" στους ανθρώπους που το επισκέπτονται, στα δέντρα, τα ζώα του, και θα παραμείνει ζωντανό αν εμείς οι ίδιοι-ες το φροντίσουμε, συλλογικά και αυτοοργανωμένα, μακριά από κάθε λογής διαμεσολαβητές. 
Ο Αγρός, το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση, στέκεται εχθρικά απέναντι στη λεηλασία- εμπορευματοποίηση του πάρκου και προτάσσει την αυτοδιαχείριση και οικειοποίηση των δημόσιων χώρων μέσα από οριζόντιες, συλλογικές διαδικασίες, αντιεμπορευματικά, χωρίς αρχηγούς, ειδικούς και πάσης φύσεως διαμεσολαβητές (δημάρχους, κομματικούς, ΜΚΟ, media). 
Να πάρουμε την τύχη του πάρκου Τρίτση στα χέρια μας 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στα γραφεία της ΔΕΗ Αγ. Ανάργυρων, Πλαστήρα 103
Τετάρτη 27/2 στις 10:00 π.μ.
eIeftherosagros.blogspot.com (στο ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου