Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Νέα ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τον Άτταλο

Ερώτηση προς τους Υπ. Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με τα προβλήματα των κατοίκων Αττάλου στο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού. (Α.Π. 5501/17-01-2014)
Η ερώτηση αυτή είναι σε συνέχεια αυτής που είχε κατατεθεί στις 30-4-2013 (Α.Π 10317) και που την ερώτηση και τις απαντήσεις τις βρίσκετε στην σχετική σελίδα της Βουλής (ΕΔΩ)
Αναλυτικά το κείμενο της νέας ερώτησης είναι:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Θέμα: Προβλήματα κατοίκων Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού από την υποχρέωση που έχει προκύψει για εισφορά σε χρήμα, λόγω της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή.
Το θέμα αφορά 2.200 ακίνητα και τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ (σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 10.000).
Είναι φανερό, ότι σήμερα, που εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δέχονται καθημερινά επίθεση με μειώσεις στο εισόδημα και νέα φορολογικά βάρη, είναι αδύνατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής η πληρωμή των ποσών, που προκύπτουν.
Πυρήνας του προβλήματος, που έχει προκύψει στον Άτταλο, είναι το γεγονός, ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:
  • Να ανασταλεί η πληρωμή των ποσών.
  • Να μη βεβαιωθούν στην Εφορία.
  • Να γίνει συνολική διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου