Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η συζήτηση για την υγεία στους Αγίους Αναργύρους

Μια καλή συζήτηση πραγματοποιήθηκε (προ)χθες το βράδυ στο Πευκώνα των Αγίων Αναργύρων για το ζήτημα της περίθαλψης. Η συζήτηση καλέστηκε από την Λαϊκή Αντίσταση και συμμετείχαν γύρω στα 35 άτομα, μέλη της, κάτοικοι αλλά και από άλλους φορείς.
Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις περιστράφηκε κυρίως γύρω από τους τρόπους αντίδρασης και αντίστασης του λαού μπροστά στην επικείμενη πλήρη καταστροφή κάθε έννοιας παροχής δωρεάν περίθαλψης. Ιδιαίτερη αναφορά και αντιπαράθεση έγινε για το ζήτημα των Κοινωνικών Ιατρείων και κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτελέσουν την απάντηση του κινήματος ή απλά να είναι μορφές αλληλεγγύης, προσωρινής ανακούφισης, στη λογική ουσιαστικά των πρώτων βοηθειών, μιας και δεν μπορούν με τίποτα να υποκαταστήσουν τα νοσοκομεία, τα πολυιατρεία και τις υγειονομικές δομές που καταργούνται. Παρά τις διαφορετικές απόψεις κοινή ήταν η πεποίθηση ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η κοινή δράση για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και στο χώρο της υγείας.
Η Λαϊκή Αντίσταση θα πάρει πρωτοβουλίες τις αμέσως επόμενες μέρες στη κατεύθυνση της κινητοποίησης των κατοίκων των περιοχών της Δυτικής Αθήνας που καλύπτει (Αγιοι Ανάργυροι, Ιλιον, Καματερό και Πετρούπολη). Πρωτοβουλίες που θα καλούν τον κόσμο να αντισταθεί στη κατάργηση του δικαιώματός του στη πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο μη κλείσιμο δομών υγείας σε αυτές τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου