Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για την υγεία στον «Πευκώνα»

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 6:30 μ.μ. «Πευκώνας» κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων
Κάλεσμα σε Ανοιχτή Συζήτηση από την «Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία»
Πλήρη δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!
Η άδικη, σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. εκβιάζουν και πιέζουν ασφυκτικά για την επέκταση και την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό σε όλα τα μέτωπα. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά στη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Διαλυτική κατάσταση επικρατεί στο χώρο της Υγείας με τα μεθοδευμένα κυβερνητικά αντιλαϊκά σχέδια που στοχεύουν στην πλήρη απαξίωση, αν όχι κατάργηση της δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο νέο Προϋπολογισμό με τη δραστική περικοπή των 2,7 δις ευρώ της δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τα λουκέτα στα νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κυρίως από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και τον ΕΟΠΥΥ. Χιλιάδες ασφαλισμένοι και εκατομμύρια ανασφάλιστοι θα βρεθούν στα νύχια των ιδιωτών, χωρίς δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσιες παροχές υγείας. Αναγκάστηκαν κάτω από τις αναδράσεις του λάου να αποσύρουν το εισιτήριο των 25 ευρώ.

Μετά το κλείσιμο των νοσοκομείων της Αττικής «Αγία Βαρβάρα», «Αμαλία Φλέμιγκ», Πολυκλινική, Σπηλιοπούλειο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και «Δρομοκαΐτειο», γιατροί και εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ οι ασθενείς πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο!
Ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο με το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε πόλεις, χωριά και συνοικίες της Αθήνας. Από «πάροχος υγείας» μετατρέπεται σε αγοραστή, μια εξέλιξη που βάζει «ταφόπλακα» σε κάθε έννοια δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Την ίδια στιγμή, με τα «γενόσημα», προωθείται μια πολιτική που κάνει τα φάρμακα ολοένα και πιο δυσπρόσιτα για τους ασφαλισμένους, ενώ για τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων δεν προβλέπεται πρόσβαση σε υπηρεσίες Περίθαλψης. Κάθε φαρμακευτική συνταγή επίσης θα χρεώνεται από το 2014, με 1 ευρώ.
Η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας Υγείας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση! Η Κυβέρνηση, η άρχουσα τάξη και τα ξένα αφεντικά τους, προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η Υγεία είναι «ατομική του υπόθεση» κι όχι κοινωνικό αγαθό.
Μπροστά σ’ αυτήν την κρίσιμη απειλή που δημιουργεί η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας, για την υγεία και την ζωή του λαού η «Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης και αγώνα, στο μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν Περίθαλψη.
Η κινητοποίηση αυτή πρέπει:
  • Να ενώσει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, σ’ όλες τις υπηρεσίες Υγείας, ενάντια στις απολύσεις -διαθεσιμότητες τους, στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων υγείας, στην περικοπή των δαπανών για την υγεία, με τον αγώνα όλου του λαού για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
  • Να επιδιώξει, η πάλη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα διάλυσης των υπηρεσιών Υγείας, να γίνει υπόθεση των σωματείων και όλων των μαζικών εργατικών και λαϊκών συλλογικοτήτων.
  • Να συμβάλει στο συντονισμό των αγώνων που δίνουν σωματεία στο χώρο της Υγείας, στη διεύρυνση της αλληλεγγύης σ’ αυτούς τους αγώνες και, ταυτόχρονα, στη συνολικοποίηση αυτής της πάλης με πρωτοβουλίες, επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές μαζικής λαϊκής συσπείρωσης και κινητοποίησης σε πόλεις και συνοικίες, που μπορούν να δυναμώσουν το μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Συμπολίτη,
η υποβάθμιση της Υγειάς-Περίθαλψης, είναι δική σου υπόθεση. Αν ολιγωρήσεις, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πλέον η πρωτοβάθμια Υγεία και θα υποχρεώνεσαι να πληρώνεις πανάκριβα το κόστος της αρρώστιας.
Γι’ αυτό αγωνίσου για:
  • Να μην κλείσει καμιά υπηρεσία Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΟΠΠΥ)!
  • Να μην απολυθεί – τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος!
  • Πλήρη δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!
  • Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου