Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση στο Πάρκο Τρίτση, Τετάρτη 11 Ιουνίου 6 μ.μ.

Με ανακοίνωση της η «Ανυπότακτη Πόλη» χαιρετίζει την κινητοποίηση της προηγούμενης Τετάρτης ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πάρκου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 6 μ.μ.. που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία διοίκησης του Πάρκου (Οδός Σπ. Μουστακλή, είσοδος από εργατικές πολυκατοικίες) 
Η ανακοίνωση - κάλεσμα της «Ανυπότακτης Πόλης»
Η «Ανυπότακτη Πόλη» χαιρετίζει την χθεσινή κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών στο Πάρκο Τρίτση, με την οποία δεν επέτρεψαν στον Φορέα του Πάρκου να διεξάγει τον διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο θα παραχωρούνταν χώροι του πάρκου σε ιδιώτες για εμπορική εκμετάλλευση.

Χαιρετίζει την κοινή αγωνιστική δράση διαφορετικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων που έδειξε ότι η ελπίδα για την αποτροπή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εμπορευματοποίησης των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, η υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο ενωτικό αγωνιστικό δρόμο του αγώνα. Από αυτόν τον πρώτο «μικρό» αγώνα οφείλουν όλες οι οργανώσεις, όλες οι συλλογικότητες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη μέρα.
Η «Ανυπότακτη Πόλη» με τη δράση της θα συμβάλλει σ’ αυτόν τον αναγκαίο δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.
Καλούμε όλους να συνεχίσουμε με την ίδια κοινή αγωνιστική στάση, να μην αφήσουμε να καλλιεργηθεί στάση εφησυχασμού και ανάθεσης, να μην ακολουθήσουμε «μοναχικούς αγωνιστικούς» δρόμους.
Καλούμε όλους όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4 του Ιούνη, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να μεταδώσουμε αυτό το αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους κατοίκους των γειτονιών μας – και όχι μόνο – και να συμβάλλουμε ώστε η συγκέντρωση της άλλης Τετάρτης, 11 του Ιούνη να είναι ακόμα περισσότερο επιτυχημένη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ 11 του ΙΟΥΝΗ, ώρα 6:00 μ.μ.
  • Ενάντια στην απαξίωση του Πάρκου Τρίτση και οποιαδήποτε επιχείρηση εμπορευματοποίησης του.
  • Να απαιτήσουμε την επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου και προσβάσιμος από όλο το λαό.
Ανακοίνωση για το Πάρκο και συμμετοχής στη συγκέντρωση εξέδωσε και η «Ασυμβίβαστη Πορεία»
Πάγια θέση μας παραμένει η δέσμευση της παράταξης μας ότι δεν θα αφήσουμε τα μεγάλα συμφέροντα να μας κόψουν την τελευταία ανάσα ζωής που είναι για μας το Πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨.
Πρέπει άμεσα ο έλεγχος της διοίκησης και διαχείρισης του να επανέλθει στην αρμοδιότητα του δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού.
Ο μοναδικός χαρακτήρας που πρέπει να έχει το πάρκο για μας είναι πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης . Είναι επομένως αυτονόητο ότι θα εμποδίσουμε , με κάθε μέσον, κάθε νέα ( ή ήδη ασκούμενη) επιχειρηματική δράση ή δραστηριότητα που δεν συνάδει με τον αυστηρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα του πάρκου.
Η αξιοποίηση του πάρκου ¨Αντώνης Τρίτσης¨ ως χώρος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς πόρους και να δοθεί προτεραιότητα στην αναζήτηση πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον.
Καλούμε τους φίλους της παράταξης μας και όλους τους συνδημότες μας να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε όποια κινητοποίηση γίνεται από οποιαδήποτε παράταξη ή φορέα για την προστασία του πάρκου.
Για μας είναι περιττή πολυτέλεια να ακολουθούμε άλλες διαδρομές όταν έχουμε την ίδια αυτονόητη κατεύθυνση.
Αγ. Ανάργυροι – Καματερό 7/6/2014
Η παράταξη μας ορίζει ως υπεύθυνο διαχείρισης του θέματος τον κ. Καρελιώτη Αθανάσιο Τηλ. Επικ. 6980694030

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου