Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Οι επιπτώσεις της εγκατάστασης μετασχηματιστή της ΔΕΗ

Κείμενο - παρέμβαση του Χαρίλαου Μαρμάρου
Η εγκατάσταση του μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. στην πλατεία επί της οδού Καζαντζάκη στην συνοικία Μυκονιάτικα του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα έχει τις εξής επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων:
Α. Σε περίπτωση κατασκευαστικής ή λειτουργικής αστοχίας του μετασχηματιστή τότε αυτός θα αναφλεγεί ή/και ακόμη θα εκραγεί μέσα στην εν λόγω κατοικημένη περιοχή και θα πρόκειται περί θαύματος αν δεν υπάρξουν νεκροί ή ανάπηροι.
Β. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπεται συνεχώς από τον μετασχηματιστή του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλεί λευκαιμία στους ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά που θα επισκέπτονται την πλατεία. Είναι γνωστό δε στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καρκινικός παράγοντας γι΄αυτό και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγειάς έχει συμπεριλάβει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον κατάλογο των ουσιών/δράσεων που προκαλούν καρκίνο και συγκεκριμένα στην ομάδα 2Β των καρκινογόνων.
Γ. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπεται συνεχώς από τον μετασχηματιστή του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλεί καρκίνο του στήθους στις γυναίκες που θα επισκέπτονται την πλατεία.

Δ. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπεται συνεχώς από τον μετασχηματιστή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παράγων ανάπτυξης της νόσου Alzheimer καθώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυξάνει τα επίπεδα της Αμυλοειδούς β πρωτεΐνης (συνοπτικά Αβ) που παράγεται τόσο από τον εγκέφαλο όσο και από τα περιφερειακά κύτταρα και ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης μελατονίνης, που είναι παράγων προστασίας από την νόσο Alzheimer.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω:
Είναι επιβεβλημένη η οριστική διακοπή και ακύρωση του έργου της εγκατάστασης του μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. επί της πλατείας στην οδό Καζαντζάκη στη συνοικία Μυκονιάτικα του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Αν πρέπει να εγκατασταθεί  ο μετασχηματιστής, αυτός να εγκατασταθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές αποκλειομένης της προσέγγισης εις τον χώρο δουλειάς γύρωθεν αυτού οιασδήποτε ανθρωπογενούς δρστηριότητας και αφού ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Άγιοι Ανάργυροι, 12-06-2014.
* Ο Χαρίλαος Μαρμάρου είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, Σύμβουλος και Πραγματογνώμων σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων υλικών και εμπορευμάτων του ΕΜΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου