Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου «Τρίτση» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση με σύνθημα «Το πάρκο Α. Τρίτσης είναι λαϊκή περιουσία. Όχι στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση του» διοργάνωσαν οι οργανώσεις Δυτικών Συνοικιώντου ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων και πορεύτηκαν ως το πάρκο δηλώνοντας αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο τον καθολικά δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου.
Με μια σειρά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, που διαχειρίζεται το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», κάλεσε στην κατάθεση προσφορών για εμπορικές χρήσεις στο χώρο του Πάρκου (πωλήσεις προϊόντων, λούνα παρκ κ.ά.).

Δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος έγιναν στις 4 Ιούνη και άλλες δύο θα γινόντουσαν στις 11 Ιούνη. Κάτω από την κινητοποίηση του κόσμου το άνοιγμα των προσφορών μετατέθηκε για τις 15 Ιούνη. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του πάρκου τα τελευταία χρόνια και αλλοιώνει πλήρως το χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής. Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες του πάρκου αντιμετωπίζουν μια εικόνα εγκατάλειψης, που είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του, για να εξυπηρετηθεί η παραπέρα εμπορευματοποίησή του στη λογική της ανταποδοτικότητας.
Συνειδητός στόχος των παραπάνω επιλογών «είναι να αποτελέσει το περιβάλλον πεδίο κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο» τόνισε στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στον Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Δημήτρης Κατσαντώνης. Στο στόχο αυτό συναντιούνται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ΕΕ, κράτος, τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, οι δημοτικές αρχές, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Εκτός όμως των κομμάτων που είχαν την ευθύνη της διοίκησης, και ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί στη λαϊκή συνείδηση την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον.
Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ ανέφερε τις πρωτοβουλίες που πήραν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ που ήταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του πάρκου ως χώρου πράσινου και αναψυχής με ελεύθερη και δωρεάν χρήση για το λαό. Όπως π.χ. τη συμβολή με ομάδες περιφρούρησης στις μεγάλες πυρκαγιές και την οργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο Δ. Κατσαντώνης τόνισε ότι το πάρκο αποτελεί πραγματική ανάσα για το λαό της δυτικής Αθήνας και συνολικά του λεκανοπεδίου και πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά και αποφασιστικά.
Απαίτησε την κατάργηση των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις στο χώρο του Πάρκου. Την έκτακτη χρηματοδότησή του για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, ιδιαίτερα μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο. Τον απαραίτητο σχεδιασμό πυροπροστασίας. Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης.

Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου