Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γράμμα στον δήμαρχο για το παρκινγκ της πλατείας

Από τον Δημήτρη Τσιμπουράκη
Το λογότυπο Σαράντη στις
εκλογές με κέντρο το πράσινο
Κύριε Δήμαρχε
Τα ζητήματα σχετικά με τις εγκαταλειμμένες γραμμές και τον σταθμό του ΣΠΑΠ στο κέντρο της πόλης των Αγίων Αναργύρων είναι δύο
Η κυριότητα της γης, που αυτά καταλαμβάνουν και
Η χρήση της γης, μετά την κατάργησή τους.
Η κυριότητα, μετά την κατάργηση του κοινωνικού έργου που υπηρετούσε ο σιδηρόδρομος Αθηνών –Πελοποννήσου, είναι προφανές ότι ανήκει στον φυσικό ιδιοκτήτη του, δηλαδή στον λαό της κάθε πόλης που διέσχιζαν και εξυπηρετούσαν οι γραμμές.
Τους χώρους αυτούς οι Δήμοι των πόλεων αυτών οφείλουν να τους διεκδικήσουν με επιμονή, και εν ανάγκη με καταλήψεις, πριν αυτοί πουληθούν σε «Φίλους –Επενδυτές».
Στην πόλη μας, ως επανεκλεγμένος δήμαρχος, οφείλεις στον λαό της, στον οποίον και ο ίδιος ανήκεις από παιδί, να ενεργήσεις ανάλογα, για την οριστική παραχώρηση των χώρων των γραμμών στον δήμο. Ανάλογη παραχώρηση πρέπει να απαιτηθεί και για τον χώρο του δημοτικού πευκώνα, που αγγίζει τον χώρο των γραμμών.

Παρατηρούμε, όμως, ότι βιαστικά, και μάλιστα προεκλογικά, να μετατρέπεται τμήμα του διεκδικούμενου χώρου σε παρκινγκ των θαμώνων της πλατείας και αργότερα ίσως σε παρκινγκ τροχόσπιτων, σκαφών, οχημάτων χωρίς πινακίδες και άλλων ποικίλων.
Δηλαδή, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο να καθορίζεται αντικοινωνικά η χρήση ενός χώρου και μάλιστα πριν αποκτηθεί από τον Δήμο.
Αν τον Δήμο τον ενδιαφέρει η απόκτηση των χώρων αυτών, θα πρέπει να κάνει ήπια κατάληψη, με την δενδροφύτευση τους με πυκνό και ψηλό πράσινο και τη δημιουργία ενός περίπατου παράλληλου σε εκείνον της οροφής των υπογειοποιημένων γραμμών του ΟΣΕ.
Φαίνεται, όμως, ότιτ η νέα (και παλαιά) δημοτική αρχή δεν την ενδιαφέρει η ποιότητα του περιβάλλοντος του κέντρου της πόλης, αλλά η ασήμαντη κοινωνικά εξυπηρέτηση των ξένων θαμώνων της πλατείας.
Οι θαμώνες αυτοί, αφού πρώτα κατέστρεψαν την πλακόστρωση όλων των πεζοδρόμων γύρω από την κεντρική πλατεία, τώρα απαιτούν και την άνετη δωρεάν στάθμευση, δίπλα στο τραπεζάκι του καφέ τους.
Δήμαρχε
Το ζητούμενο αυτής της θητείας σου είναι η απόκτηση των χώρων των γραμμών, του Σταθμού ΣΠΑΠ και του Πευκώνα, και η διαμόρφωσή τους, υπέρ των κατοίκων της πόλης.
Μετά την απόκτηση και διαμόρφωση των χώρων αυτών, «παραχώρησε» αν θέλεις τη συντήρηση τους στον ΟΣΕ!
Καλή θητεία
Δ. Τσιμπουράκης
30/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου