Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται η κατάληψη των εργαζομένων του Δήμου

Από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής, 27 Ιουνίου 2014, οι εργαζόμενοι του δήμου, βρίσκονται σε ετοιμότητα και αντιδρούν στην ηλεκτρονική αποστολή προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των στοιχείων για περίπου 100 εργαζόμενους του δήμου, που τώρα είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου αλλά που ξεκίνησαν την εργασία τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να ελεγχθούν και που με τη διαδικασία αυτή θα δημιουργηθεί μια νέα δεξαμενή για απολύσεις.
Το Σωματείο Εργαζομένων με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, ζήτησε της έκτακτη σύγκλισή του Δ.Σ. ώστε να υλοποιηθεί προηγούμενη απόφασή του που αφορούσε την κατάργηση του νόμου 4250/14 (το άρθρο 42 παρ. 4 προβλέπει την προαναφερόμενη διαδικασία ελέγχου) 
Το έγγραφο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Θέμα: "Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την «Εγκύκλιο για τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ»
Η Γενική Συνέλευση των των εργαζομένων του Δήμου, με ομόφωνη απόφασή της, ζητά να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με απόφαση του, να μη δοθούν στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σχετικά με την Εγκύκλιο που προαναφέραμε.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει στην υλοποίηση της προγενέστερης απόφασης του που αφορούσε την κατάργηση του Ν/4250/2014, στον οποίο περιλαμβάνεται το αρ. 42 παρ. 4 που αφορά τη συγκεκριμένη διάταξη.
Ζητάμε επίσης να δοθεί διαταγή Δημάρχου, στην Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών ώστε να μην εκτελεστούν οι διατάξεις της Εγκυκλίου.
Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη Εγκύκλιος θα αποτελέσει δεξαμενή για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, στην απαξίωση και περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών, ώστε να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και σίγουρα δεν στοχεύει στην ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Πρόεδος - Ανδρακίδη Σοφία  /  Η Γραμματέας - Τζατζαράκη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου