Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση των ΕΒΕ έξω από την Εφορία των Αγίων Αναργύρων

Τετάρτη 25 Ιούνη 2014, στις 8 το πρωί
Κάλεσμα σε όλους τους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες και Έμπορους των Αγίων Αναργύρων - Καματερού αλλά και του Περιστερίου να λάβουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση έξω από την Εφορία Αγιών Αναργύρων την Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 8 το πρωί, απευθύνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΕΒΕ της περιοχής.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα οι ενώσεις των ΕΒΕ της περιοχής επισημαίνουν:
«Συνάδελφοι,
Η κατάσταση που βλέπουμε να διαμορφώνεται αυτό το διάστημα, με την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2013 μοιάζει με εφιάλτη. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας διαπιστώνουν στην πράξη αυτές τις μέρες και για πρώτη φορά φέτος, τι θα πει «αυτοτελής φορολόγηση» των εισοδημάτων τους κατά 26% από το πρώτο ευρώ. Η φορολεηλασία των μικρών εμποροβιοτεχνών και επαγγελματιών συμπληρώνεται και από την επιβολή του αυξημένου χαρατσιού, του λεγόμενου τέλους επιτηδεύματος.
Μπροστά σε αυτή την επίθεση - φοροεξόντωση, που δέχονται οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι αλλά και γενικότερα τα λαϊκά εισοδήματα καλούμε:
Σε μαζική κινητοποίηση όλους τους συναδέλφους έξω από την Εφορία Αγίων Αναργύρων την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στις 8 το πρωί.

Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος, μικρός εμποροβιοτέχνης να κάνει δική του υπόθεση αυτήν την κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.
Διεκδικούμε:
  • Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
  • Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  • Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
  • Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής. Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και η πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα».
Στην κινητοποίηση καλούν
η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αγιών Αναργύρων - Καματερού,
ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (Σ.Ε.Β.Α) και
η ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Περιστερίου.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου