Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πάρκο Τρίτσης …όλα στο σφυρί

Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν ποιος θα ενδιαφερθεί;
Όπως φαίνεται, μάλλον, στην ερώτηση «είναι καταδικασμένο το Πάρκο Τρίτση;» το ερωτηματικό ...έφυγε! Από την εγκατάλειψη, την υποχρηματοδότηση, τα ψεύτικα τα λόγια και τις υποσχέσεις, το Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» περνά στην φάση της πλήρους εμπορευματοποίησης των χώρων του.
Εν αρχή ήταν οι καφετερίες εντός του πάρκου και τα …άλογα. Μετά το «Κέντρο της γης», συμφερόντων Πέτρου Κόκκαλη, όπου ένα μεγάλο μέρος του πάρκου του παραδόθηκε. Σειρά, τώρα, παίρνουν οι διάφοροι ιδιώτες για την εγκατάσταση και λειτουργία υπαίθριας αγοράς, ενοικίαση ποδηλάτων, λούνα παρκ, ταβέρνας κλπ. Κι οι συνήθως ενδιαφερόμενο «φίλοι του πάρκου» να τηρούν ηχηρή …σιγή ιχθύος.
Ας δούμε αναλυτικότερα: Όχι μία, αλλά, τέσσερις προκηρύξεις δημοσιοποίησε ο «Φορέας διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”» στην ιστοσελίδα του για εκμίσθωση χώρων, δηλαδή παράδοση σιγά – σιγά του πάρκου στους ιδιώτες ώστε να το μετατρέψουν σε ένα απέραντο «πάρκο εμπορευματοποίησης» των.
Διαβάστε:
  1. Εκμίσθωση υπαίθριου χώρου για διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων, την διοργάνωση υπαίθριας αγοράς, καθώς και δυνατότητας οργάνωσης πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, τον αγροτικό πολιτισμό και την προβολή παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων
  2. Εκμίσθωση υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί ποδηλάτων στου οποίους: (ι) θα μισθώνονται ποδήλατα δίκυκλα, οικογενειακά τετράτροχα, παιδικά τετράτροχα (ιι) θα πωλείται τυχόν αθλητικός εξοπλισμός (ιιι) θα προσφέρεται εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση ποδηλάτου (ιν) θα διοργανώνονται υπαίθριες εκδηλώσεις.
  3. Εκμίσθωση υπαίθριου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία παιδικών παιχνιδιών – παραδοσιακού λούνα παρκ
  4. Εκμίσθωση χώρου εστίασης που θα προωθεί την υγιεινή διατροφή, τα παραδοσιακά και οικολογικά πρότυπα κατανάλωσης.
Οι δύο πρώτες προκηρύξεις λήγουν την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014 (Βλέπε σχετικά)  και οι δυο επόμενες την άλλη Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 (Βλέπε σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου