Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σχολεία ανοίγουν...

Ενόψει της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λάβαμε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων - Καματερού τα παρακάτω δελτία τύπου:
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΓΟΝΕΩΝ
Αγαπητοί γονείς
Μια δύσκολη χρονιά ξεκινά. Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να λέμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά κι ότι χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των γονιών για να λυθούν. Σήμερα όμως, αυτή η φράση αποχτά ιδιαίτερη σημασία.
Σήμερα η Δημόσια «Δωρεάν» Παιδεία συρρικνώνεται. Ιδιαίτερα η επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση, πού με την κατάργηση ειδικοτήτων κυριολεκτικά διαλύεται.
Χιλιάδες μαθητές εάν θέλουν να ακολουθήσουν αυτά τα επαγγέλματα είναι υποχρεωμένοι να φοιτήσουν σε ιδιωτικές σχολές.
Το Γενικό Λύκειο μετατρέπεται σε ένα εξεταστικό κέντρο με αλλεπάλληλες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου. Με την κατάργηση των καλλιτεχνικών και της μουσικής υποβαθμίζεται η αισθητική αγωγή, που θα μπορούσε να κάνει το σχολείο πιο «αγαπητό» στους μαθητές.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητα: και από εκεί στην πολύ πιθανή απόλυση τους. Κι όλα αυτά γιατί πρέπει να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ. Τι κρίμα που η Παιδεία δεν είναι Τράπεζα.

Αγαπητοί γονείς, δεν έχουμε πια περιθώρια, στέρεψαν και οι δικαιολογίες. Αν παραμείνουμε θεατές, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, όμως δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μας.
Φτάσαμε να παρακαλάμε για δουλειά κι ας μας πληρώνουν όσο θέλουν. Να ζούμε μέσα στο άγχος και την κατάθλιψη. Να κινδυνεύουμε να χάσουμε τα σπίτια μας από τις τράπεζες. Πολλοί από εμάς γονατίζουν και είναι φυσικό. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο του. Αυτό το διάστημα θα δοκιμαστεί η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια μας.
Οι σύλλογοι είναι η δύναμη μας. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη τα όπλα μας.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.
ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Προς:
α) Σχολικές μονάδες του δήμου μας
β) Συλλόγους γονέων
Κάθε χρόνο. με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κυρίως οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι των παιδιών μας. για την καλλίτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δίνουν λίστες πολλές φορές με υλικά υψηλού κόστους, τα οποία σήμερα, με την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι περισσότερες οικογένειες των μαθητών είναι αδύνατον, να τα προμηθευτούν!!
Αυτό όμως δημιουργεί ΕΝΟΧΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ !!!!!!
Η Ένωση Γονέων καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να εκδώσουν εγκύκλιο που να απαγορεύουν στους εκπαιδευτικούς να δώσουν λίστες στους μαθητές. όλων των βαθμίδων.
Τους εκπαιδευτικούς να μην δώσουν καμιά λίστα με υλικό σε κανένα μαθητή, αλλά να προμηθευτούν τα υλικά αυτά ή σημαντικό μέρος αυτών, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων από τα χρήματα των Σχολικών επιτροπών.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα πρέπει να υπάρξει για τις πολύτεκνες οικογένειες που εκεί το κόστος είναι μεγάλο αλλά και στις οικογένειες με άνεργους γονείς.
Καλό θα ήταν να διεκδικήσουν παράλληλα, μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων σε συνεργασία με τις οργανώσεις των γονέων, χρήματα από την κεντρική εξουσία. για τον σκοπό αυτό!!!
Αυτή η σχολική χρονιά είναι δύσκολη για όλους μας.
Μην την κάνουμε δυσκολότερη.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Στις 10/9/2013, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ένωσης γονέων επισκέφτηκε, την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από έρευνα που έγινε από το Δ.Σ. στα σχολεία του δήμου μας, από την οποία και διαπιστώθηκαν πολλές ελλείψεις σε δασκάλους αλλά και σε ειδικότητες.
Από την πλευρά της διεύθυνσης λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι θα ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις μέχρι την Δευτέρα 16/9/2013,τ ων δασκάλων αλλά και των νηπιαγωγών....
Επίσης, στα δημοτικά που παρουσιάζουν κενά μας υποσχέθηκαν ότι, για την Πέμπτη και Παρασκευή θα γίνουν τοποθετήσεις προσωρινές από όμορα σχολεία, που παρουσιάζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, ώστε να μην μείνει καμιά σχολική τάξη χωρίς δάσκαλο!!!!!
Δυστυχώς, άλλη μια χρονιά τα σχολεία των παιδιών μας ανοίγουν με προβλήματα.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ....

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου