Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών σε Καματερό και Αγίους Αναργύρους

Παράλληλες δράσεις συνέβησαν στο Καματερό και στους Αγίους Αναργύρους σήμερα το πρωί, στα μέτωπα που άνοιξε η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης:
Ο σύλλογος γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου Καματερού προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του σχολείου, μετά από την απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης της Τετάρτης. Ο κύριος λόγος είναι η κατάργηση του ολοήμερου τμήματος του σχολείου και η σύμπτυξη 2 τμημάτων, με αποτέλεσμα την απόσπαση 2 δασκάλων από το σχολείο. Η κινητοποίηση ήταν πετυχημένη και στηρίχθηκε από το σύνολο των γονιών. Στη συνέχεια την Δευτέρα (23/9/13) θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Α' βάθμιας και στο δήμο των Αγ. Αναργύρων -Καματερού.
Οι μαθητές του Πειραματικού γυμνασίου Αγ. Αναργύρων μετά την χθεσινή τους κατάληψη σήμερα πραγματοποίησαν αποχή και πορεία στους δρόμους των Αγ. Αναργύρων, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και σε συμπαράσταση στον αγώνα των καθηγητών. (Από ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ)
Κάλεσμα από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αιγάλεω
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Λίγες μέρες πριν από  το χτύπημα του κουδουνιού και παρόλο που όλοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά εμείς διαπιστώσαμε τα χειρότερα στη λειτουργία των σχολείων. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε καθαρίστριες, σε σχολικούς  φύλακες και τροχονόμους, σχολεία με μεγάλα τμήματα , μικρές ελλείψεις σε βιβλία κ.λ.π.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά με την εγκύκλιο που έστειλε  στις 9/9/2013 το Υπουργείο στα σχολεία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Στο Ολοήμερο δηλαδή καταργείτε η μελέτη!!!!!!
Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο!!!
Το Υπουργείο όμως στις 17/9/2013 με νέα εγκύκλιο, αφού κατάλαβε ότι  δεν θα αφήναμε να περάσει η προηγούμενη εγκύκλιος του , επαναφέρει τους δασκάλους κανονικά στα Ολοήμερα!!!
Αλλά στις 19/9/2013 το σκέπτεται ξανά!!!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ?????
Η εξέλιξη αυτή φέρνει άλλη μια φορά στην επιφάνεια ότι η παιδεία είναι  πρόβλημα όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ , και προσπαθούν να την θυσιάσουν μαζί με την υγεία και την ασφάλεια μας,  στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός χρέους ,μέρος του οποίου ουδέποτε  χρησιμοποιήθηκε προς όφελος του  Ελληνικού λαού!!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ΩΡΑ 14:00
ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Απαιτούμε:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Να αποσυρθεί η εγκύκλιος της 9/9/2013
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.
  • Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου