Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Αυτές οι απεργίες μπορεί να κρίνουν το μέλλον»

Δευτέρα, 30 του Σεπτέμβρη 2013, 7 μ.μ.
Εκδήλωση του ΣΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης
Ομιλητές:
Αντώνης Πέττας, καθηγητής, απεργιακή επιτροπή Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας,
Δημήτρης Γαρδικλής, Γραμματέας ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας,
Παντελής Παναγιωτακόπουλος, Εργατική Αλληλεγγύη
Αυτό είναι το θέμα των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, με ομιλητές εργαζόμενους από την πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης. Η κυβέρνηση βρίσκεται περικυκλωμένη από ένα τεράστιο κύμα εργατικών αγώνων ικανών να την τσακίσει.

Η ΕΡΤ, ο μέχρι πρότινος κρατικός ειδησεογραφικός κολοσσός, παραμένει για τρεις μήνες κατειλημμένος και υπό τον έλεγχο των εργαζομένων. Στα νοσοκομεία, εργαζόμενοι και κάτοικοι ξεσηκώνονται για να μην περάσουν τα λουκέτα του υπουργού - τηλεπωλητή - αρχιφασίστα Άδωνι Γεωργιάδη. Στα πανεπιστήμια, διοικητικοί, καθηγητές και φοιτητές συντονίζονται κι αντιστέκονται με απεργία διαρκείας ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι των υπουργείων και των ασφαλιστικών ταμείων βγαίνουν στο δρόμο με πενθήμερες απεργίες. Και πιο σημαντικό απ' όλα, 80 χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγαίνουν σε απεργία διαρκείας επιβεβλημένη από τα κάτω, με ποσοστά συμμετοχής που αγγίζουν την απόλυτη επιτυχία, με μαζικές συνελεύσεις κι απεργιακές επιτροπές που οργανώνουν τον αγώνα και κερδίζουν τη συμπαράσταση, σε κάθε γειτονιά.
Πρόκειται για ένα απεργιακό κίνημα που πράγματι μπορεί να κρίνει το μέλλον. Που μπορεί να τους ανατρέψει και να κρατήσει ανοιχτό κάθε νοσοκομείο και κάθε σχολείο. Που μπορεί να διασφαλίσει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του. Πολύ περισσότερο όμως, αυτό το απεργιακό κίνημα φέρνει παραδείγματα οργάνωσης μιας καινούργιας κοινωνίας που θα οργανώνεται συλλογικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τέτοια παραδείγματα φέρνει η κατειλημμένη ΕΡΤ, οι απεργιακές επιτροπές των καθηγητών, οι αποφάσεις των υγειονομικών ότι κρατάνε τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου